dimecres, d’octubre 17, 2007

Noticies variades

Com es habitual estem a l'espera de poder ensenyar-vos les fotografies de les diverses activitats del 9 d'octubre. Així, que avui parlarem de diverses cosetes que passen pel cole o per el món educatiu:

En primer lloc s'ha de comentar les expectatives que està generant el proper viatge d'intercanvi a Millau, famosa en un futur pel seu futur viaducte. La gent de primària té pensat visitar aquesta població la pròxima setmana, ja ens contaran la seua experiència.

Després, navegant per la xarxa he descobert una nova enciclopèdia per a alumnes i docents, es tracta de la kalipedia, de l'editorial santillana. Es interessant la seua visita, sobretot per la col·lecció d'imatges i la part social.

Bé, i vos convide a visitar un bloc de ciencia i tecnologia que tinc en gust d'escriure, a més a més, sempre que puga ficaré noticies relacionades en l'educació, com aquesta sobre l'educació del futur.

dijous, d’octubre 11, 2007

Noves tecnologies

El col·legi Sant Pere, en el seu ànim de continuar innovant-se ha creat un nou espai web que pretén substituir la pàgina web inicial i agrupar les diverses webs de les assignatures que hi ha disperses per la xarxa.

No patiu (si hi algú que pateix) per la desaparició d'aquest bloc, el qual continuarà com fins ara, ja que ens sembla molt interesant i l'estètica i funcionalitat compleix les expectatives.

El nou projecte és una aula virtual que engloba tots els cursos del centre i que encara està en fase de proves, de moment només funciona la part de Ciències Naturals. Aquest lloc està basat en l'aplicació Moodle i agrupa bona part dels mitjans de comunicació existents en la web 2.0, és a dir, fòrum, xats, missatgeria, calendari, bitàcoles, etc.

Per tal d'accedir-hi cal seguir aquestos passos:
  • Heu d'omplir un petit formulari.
  • Cal que entreu en l'adreça de correu que heu donat i confirmar el vostre interés seguint-hi un enllaç.
  • Heu de identificar-vos abans d'entrar a l'aula.
Espere que vos agrade i espere les vostres propostes.

Ah! Iper si algú no ha vist l'enllaç, aquest és: santpere.cult.gva.es

dimarts, d’octubre 02, 2007

La festa del 9 d'octubre 2007

Aquest any hem anat de bòlid i apenes hem tingut una estona lliure per preparar la festa del nou d'octubre, però al final ho hem aconseguit.

Les activitats principals es realitzaran el divendres 5 d'cotubre.L'alumnat de secundària, seguint el costum de fa uns anys, anem a visitar un poble del nostre país, en aquesta ocasió visitarem Lliria. Concretament mirarem de conèixer el jaciment romà, els banys àrabs, la vila medieval i el museu arquològic.

Com es habitual, sortirem a les 8 del matí i arribarem sobre les 2 de la vesprada.

Mentrestant, tota primària visitarà Sagunt pel matí, on cada nivell visitarà característic com la Iglésia Santa Maria, l'Almodí i altres monuments medievals.

Per la vesprada, es celebrarà una gran festa en el pati gran, on es presentarà les auques treballades anteriorment es classe i es faran balls i cançons tradicionals.

Els xiquets i xiquetes d'infantil han treballat el nou d'octubre a partir de contes, realitzant fitxes i retallables.

El divendres per la vesprada, es disfressaran a l'aula i posteriorment faran la seua festa al pati petit, on les titelles i els tallers ens divertiran a tots i totes.

Per finalitzar la festa, tota infantil cantarà la cançó JAUME I TENIA...

I com a crítica constructiva, des de Secundària volem mostrar el nostre disgust per la manca d'activitats i actes que es preparen per la nostra diada.