divendres, de maig 11, 2007

La ruta de l'energia

Una altra de les sortides que va realitzar el 2n cicle d'ESO va ser l'anomenada "Ruta de l'energia", o millor dit, una part d'aquesta.

Els protagonistes del viatge: 3r ESO.


I 4t d'ESO.


Consta de la visita d'unes instal·lacions determinades que es caracteritzen per una utilització sostenible de l'energia.

Així vam visitar tres poblacions:

En primer lloc anàrem a Albalat de la Ribera on visitàrem estació fotovoltaica de l'Ajuntament, situada precisament en el sostre de l'ajuntament. Unes quantes plaques solar conectades subministren energia elèctrica a la xarxa. També hi vam veure escalfadors solars.

Seguidament vam anar a la central de cogeneració a l'empresa Cerámicas Jornet a Guadassuar, on vam veure com un motor que genera electricitat a partir de combustible fòsil també es pot aprofitar la seua calor per fer de assecador de rajoletes i per fer més electricitat escalfant aigua. Mirem el motor en qüestió i les rajoles trencades sense assecar.



Després vam anar a dinar a la piscina pública de Guadassar, on els alumnes van descobrir un magnífic futbolí.

Per finalitzar el dia, vam anar l'instal·lació fotovoltaica connectada a xarxa de l'Ajuntament de Montserrat, una central solar més gran i amb la particularitat de que està guiada per traure el màxim rendiment, és a dir, les plaques solar es menegen buscant la radiació solar.

Aviat, el teatre a Sagunt!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada