divendres, de novembre 17, 2006

Links d'interés

Hola:

Avui he decidit fer una volta per la xarxa i he descobert moltes pàgines d'interés educatiu, tant per a mestres, alumnes, pares i mares.

La primera de totes és un classic:

Es tracta de la Xarxa Telemàtica educativa de Catalunya , on es concentren els recursos (majoritariament en català) d'internet per a la comunitat educativa. Podem trobar des de congresos, seminaris i jornades fins a recursos de matemàtioques, física o anglés.

Una altra web molt dinàmica i relacionada amb l'anterior és Edu365, la qual està dividida en tres grans àrees: Alumnes, Pares i Mares i Estudiar a Catalunya. I per facilitar la recerca de material, l'àrea d'Alumnes està dividida per nivells, i els nivells per asignatures. Per exemple dins de ESO, en l'asignatura de Ciències de la Natura, ens trobem un laboratori virtual de Ciències.

Canviant de tema, una ferramenta ràpida per als dubtes lingüístics és Internostrum, una pàgina web que ens permet traduir del castellà al català (o valencià) i al contrari, d'una forma prou eficaç. La pàgina està finaciada per la Universitat d'Alacant, el Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, la CAM i el Ministeri de Ciència i Educació.

També existeix una ferramenta online per traduir a altres idiomes
gratuït, Wordreference.

Un dels projectes més interessants de la web és la Wikipedia, una mena d'enciclopèdia lliure on tothom pot dir la seua, a més a més, multilingüe. La versió caalana és http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada, i la castellana http://es.wikipedia.org/wiki/Portada, encara que també hi és en altres idiomes com l'Aragonés, Zamboangueño o Esperanto.

Bé fins la pròxima setmana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada