divendres, de febrer 02, 2007

Dia de la Pau

Hola:

Aquesta setmana s'ha celebrat el dia de la Pau, concretament va ser el dimarts 30 de Gener.

Encara que el Centre pensa que tots els dies són el Dia de la Pau i no es dedica a fer cap activitat conjunta amb tot l'alumnat, en les aules de Secundària es dedica un mica de temps de reflexió sobre el tema.

Part de l'alumnat d'ESO va treballar aquest manifest:

30 de gener DIA ESCOLAR de la NO VIOLÈNCIA i per la PAU

És possible una intervenció armada d’USA sobre Iraq?

No hem de dir res en les nostres classes?

No hem de dir res en els nostres centres?

Cal que aprenguen matemàtiques, a llegir, a escriure i a parla. I les Ciències de la Natura i de la Societat i... aleshores ¿No hem de dir res de l’Iraq i de la guerra i dels éssers humans i les terres i els rius i les mars i els animals i les vides que hi ha darrere? La nostra cultura, la que ensenyem als nostres alumnes. ¿No té res a veure amb els diners, i el comerç global, les injustícies i...? El saber ¿no serveix per a saber què passa al món i què passarà si els EUA envaeixen l' Iraq i per què ho vol fer Bush i per què no és una qüestió de bons i de roïns l’oposició entre Bush i Sadam? Podem ensenyar a pensar i a llegir i a escriure i a comptar sense que a les nostres aules no diguem que és possible una nova guerra a l'Iraq.

Diuen que en els nostres centres hem d’educar els jóves i els xiquets i xiquetes per a la ciutadania responsable, la democràcia, la solidaritat. És un manament constitucional, de les Lleis d’Educació, dels objectius de l'ensenyament obligatori. ¿És possible no dir res de la guerra i dels refugiats, i de les malalties provocades? ¿De la riquesa d’uns que es beneficien de la misèria de tants d’altres? ¿Estàs segur o segura que això no té res a veure amb el que ensenyes? ¿Estàs segur o segura que no tens res a dir ni a proposar perquè l'Iraq està molt lluny? ¿No t'importa que el nou Quarter de l’OTAN estiga a Bétera, açí al costat.?

Hi ha ciutadans i ciutadanes que es manifesten en el carrer contra la Guerra? No han de saber res d’ això els nostres alumnes?

La violència va infiltrant-se en el dia a dia de les aules, en el sentir i pensar de l’alumnat, en les estratègies mes usuals per afrontar els conflictes entre professorat i alumnat. Així doncs, no hem d’aprendre res nou nosaltres sobre la violència i la cultura escolar?

Diverses organitzacions sindicals, pacifistes, moviments socials i ciutadans i els Moviments de Renovació Pedagògica et propossem que el 30 de Gener, Día de la Pau, el dediques, juntament amb els teus companys i companyes, a lluitar contra la guerra

EL DIA 3O, A L' AULA, AL CENTRE,

HA ARRIBAT L' HORA DE DIR NO A LA GUERRA.

FEM UNA HORA CONTRA LA GUERRA.

ÉS EL DIA MUNDIAL PER LA PAU.



Posteriorment, vam llegir i treballar els següents documents, que fique enllaçats:
Espere que aquesta proposta ens faça reflexionar sobre la Pau.

Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada