dimarts, de desembre 08, 2009

Un consum responsable, crític i conscient.

Introducció:
La comunitat parroquial de Sant Pere la construïm dia a dia a les nostres celebracions, activitats, grups i projectes i un dels objectius principals de totes les persones que formem aquesta comunitat parroquial és ser el més coherents possible amb l'evangeli i la doctrina social que d' ell emana.

En l'entorn actual de crisi econòmica, ecològica, ètica i de governança, la carta encíclica caretes in veritate ens fa una crida a la defensa del medi ambient i al nostre compromís amb la solidaritat i cooperació internacional. Dos eixos que s'imbriquen en la nostra tradició i concepte de comunitat parroquial.

Per això, les persones i els grups que formem la Comunitat Parroquial, conscients de la seva importància, i optant per superar les incomoditats i dificultats que suposin, ens comprometem amb fermesa per:

Un consum responsable, crític i conscient.
L'acció de consumir és una activitat quotidiana en les nostres vides és per això que hem de generar un procés que afavoreixi l'ésser conscients de les seves repercussions per al medi ambient i les persones que habiten el planeta dels nostres processos de proveïment de béns i serveis.
Són moltes les entitats i estudis que ens adverteixen en els últims anys de les modalitats insostenibles de consum i producció, particularment en els països industrialitzats que posen en perill tant el medi ambient com la possibilitat de construir un món més digne per a totes les persones que ho habitem.
Aquesta realitat ens ha de provocar la revisió i avaluació dels nostres comportaments insostenibles i incoherents, tant individuals com grupals, i optar seriosament per un model de Consum Responsable que implica que l'elecció dels productes i serveis no només la realitzem en base a la seva qualitat i preu, sinó també pel seu impacte ambiental i social, i per la conducta de les empreses que els elaboren.

2 comentaris: