divendres, d’octubre 06, 2006

Festa del 9 d'octubre

Hola a tots i totes:

Una de les Activitats Generals de Centre amb més tradició del centre és la celebració del 9 d'octubre.

El 9 d'octubre és la Diada Nacional del País Valencià, i es commemora l'entrada a la ciutat de Val`pencia del rei Jaume en 1238.

Aquest any la celebració s'ha dividit en tres actes diferents, segons el nivell acadèmic de l'alumnat.

Així, Infantil farà la seva festa el 6 d'octubre per la vesprada amb la representació de contes "El nom del rei" i "L'oroneta i el rei", la realització de jocs medievals i el cant de "Jaume I tenia...".

Prèviament els xiquets i xiquetes hauran escoltat narracions de contes de la Festa, fixes de la mateixa i retallables per... Sorpresa!!

Primària celebrarà la Festa l'11 d'octubre amb dues activitats: una visita a la part antiga de Sagunt (http://www.aytosagunto.es/aplicacion/home.asp?alt=1) pel matí i la realització de treball especial sobre el 9 d'octubre per la vesprada.


L'alumnat serà rebut d'una forma especial eixe dia quan entri a l'escola, i després de rebre les explicacions corresponents se sortirà cap a Sagunt. En aquest emblemàtic poble cada grup visitarà un lloc característic per tal d'assaborir l'esperit de la història del poble valencià.

Secundària opta un any més per la visita d'un poble amb profundes arrels històriques dins del País Valencià. Si l'any passat pujarem al nord i visitàrem Penyscola, enguany anem al sud i visitarem bocairent (http://www.bocairent.es/).


La sortida es realitzarà el 10 d'octubre des de Jerónimo Roure a les 8.00 del matí. Uns guies ens passejaran per aquest petit però intens indret del País, després visitarem les "covetes dels moros" i finalment pegarem una ullada a la magnífica plaça de bous, la més antiga que tenim.


Posteriorment, l'alumnat omplirà un qüestionari sobre tot allò que ha vist. La tornada a l'escola està prevista sobre les 17.00 h.

Esperem que totes les activitats es desnvolupen de la forma prevista i que l'alumnat pase un dia agradable mentres gaudeix la història del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada