divendres, d’octubre 20, 2006

Secundària a Bocairent

Com ja vam dir fa 15 dies, secundària anava a visitar la bonica població de Bocairent.
Aquesta sortida es va fer sense cap problema i en l'entrada d'avui està dedicada a ella.

En primer lloc caldria situar on està Bocairent. Aquest poble està al costat de Ontinyent, és a dir, a l'interior de la provincia de Valencia. Per més indicacions podeu seguir aquest enllaç:

http://maps.google.es/maps?daddr=46880+Bocairent&saddr=Port+de+Sagunt&f=li&hl=es&ie=UTF8&om=1&z=9

Una vegada el lloc, al que vam arrivar en una hora i 3/4, ens arreplegaren els monitors, llavors ens van portar a esmorzar a la plaça del poble. Després cada monitor va agafar un grup i començarem la visita.


En primer lloc vegerem el casc antic, un indret plé de carrers estrets i culsdesac, tot pensat per defendre Bocairent. També observaren perqué de Bocairent deien que era un poble on "Els burros s'asomen a les finestres". Vam observar moltes fonts que surten de les parets de les cases i la porta per on hauria de pasar Jaume I (però s'ho va pensar millor i decidí fer València la capital del Regne).


Després visitarem La Cava de Sant Blai, un lloc on antigament es guardava el gel que es formava en hivern per gastar-lo al llarg de l'any.

El tercer punt d'interés eren Les Covetes dels Moros, una mena de fanal d'abelles però amb dimensions humanes. Tota una estrcutura on es pensa que es guardava menjar i eines de treball de difícil accés. Es aquest lloc el que més va impressionar a la majoria de l'alumnat.

Per finalitzar la visita vam anar a la Plaça de Bous de Bocairent, única en el món per estar picada sobre la roca, a més de ser una de les places més antigues del País Valencià. També va ser un lloc molt esperat per els alumnes "toreros" que tenim.


Quan vam eixir de la Plaça ens dirigirem cap a l'antiga estació de tren, ara convertida en un bonc parc ple d'arbres perfecte per dinar.

Només acabar ens dirigim als autobusos que ens portaran al Port.

Ha segut una visita curta (són més de tres hores de viatge) però molt intensa. Recomanable 100% per a la comunitat escolar, ja que reuneix història, cultura, paisatges bonics, técnica, etc.

Fins el pròxim blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada